E-Bike training SOAB
E-biketraining met als doel het vergroten van een veilige verkeersdeelname van ouderen op e-bike. De training bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel.
OV4U
Leerlingen van de basisschool en in het voortgezet speciaal onderwijs leren zelfstandig gebruik te maken van het OV. De kinderen leren een keuze te maken voor hun vervoerwijze en hun reis met het OV te plannen.
Witte Waas
Witte Waas is een voorlichtingsproject waarbij medewerkers jongeren aanspreken over drugsgebruik in het verkeer. Het project, geschikt voor 18-24-jarigen, vindt plaats op indoorevenementen zoals discotheken en outdoorevenementen zoals festivals.
BOB
BOB voorlichtingsproject informeert jongeren over alcoholgebruik in het verkeer op evenementen, zowel indoor als outdoor. Geschikt voor 18-24-jarigen, bevordert bewust rijgedrag.
Thuisblijven hoeft niet, ga wijs op weg!
Brochure om ouderen te informeren over de mogelijkheden om op een veilige manier aan het verkeer te blijven deelnemen. Met informatie over vervoersmiddelen, verkeersregels en gezondheidstips.
Bokabox Bordenkwartet
Kwartet over verkeersborden voor kinderen vanaf groep 3. Door een extra spelregel worden kinderen gemotiveerd de betekenissen van de borden te kennen.
SinT (Senior in Traffic)
Deze cursus brengt de verkeerskennis en praktische rijvaardigheid van oudere rijbewijsbezitters weer up-to-date.
Trafficskills verkeerscarrousel
Totaalprogramma voor de onderbouw van het vo gericht op verkeerskennis, verkeersvaardigheden en risicoperceptie. Ook is er aandacht voor het verbeteren van de houding in het verkeer, groepsdruk en eigen verantwoordelijkheid.
PazzUp
PazzUp confronteert onderbouwleerlingen met gevolgen van gevaarlijk spoorweggedrag om hun houding te veranderen en spoorongevallen en vandalisme te verminderen.
Voortgezet Fietsvaardig
Module rond veilig fietsen voor eerstejaars op het voortgezet onderwijs. aan bod komen onderwerpen zoals fietsen met een mobiel, in een groep en bij haast. Leerlingen krijgen praktisch oefeningen en bespreken ervaringen.
Schoolroute.nl
Schoolroute.nl betrekt leerlingen van groep 7 en 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs bij het analyseren van hun school-thuisroute. Ze identificeren gevaarlijke punten en worden zich bewust van verkeersrisico’s.
Kruispunt
Leerlingen discussiëren bij Kruispunt in de setting van een verkeerskruispunt over verkeersveiligheid en afleiding in het verkeer.